Ημερίδα για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων

  • Dogma

Ημερίδα για την παρουσίαση του σχεδίου «Αποστολή για την κοινωνική ένταξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων», που υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Δίκτυο Αλληλεγγύης», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Η επαγγελματική κατάρτιση και η δημιουργία θέσεων εργασίας για συμπολίτες μας, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, είναι ο στόχος του σχεδίου αυτού, που προβλέπει την επαγγελματική κατάρτιση των ωφελουμένων και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και μίλησε για τη σημασία του προγράμματος. 

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Εκκλησία και οι Δήμοι διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο και στις δύσκολες αυτές ημέρες μπορούν να κρατήσουν ενωμένο τον κοινωνικό ιστό, ενώ η αναπληρώτρια αντιδήμαρχος Αθηναίων Νανά Σπυροπούλου επισήμανε ότι είναι σημαντική αυτή η πρωτοβουλία κι από την πλερά του Δήμου θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να συντονίσουν άμεσα τέτοιου είδους προγράμματα. 

 

Η κ. Φουστέρη από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σημείωσε πως «ζούμε πολύ δύσκολες μέρες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε μαζί με την Εκκλησία, θέλουμε όμως την στήριξη του Κράτους. Οι άνθρωποι θέλουν την άμεση πρόσβαση στην εργασία. 

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι: «η Εκκλησία στην Ελλάδα έχει μία ιστορική συνέχεια και κάθε Πολιτεία οφείλει να σέβεται την Εκκλησία. Τόνισε ότι η Εκκλησία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ισχυρές δομές και κινούμαστε στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή. «Δουλεύουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση», είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Στη συνέχεια, η Δρ. Βάσι Λεοντάρη, Διευθύντρια Προγραμμάτων Διεθνούς Συνεργασίας της ΜΚΟ «Αποστολή» παρουσίασε το έργο «Αποστολή για την κοινωνική ένταξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων».

 

Το Νομοθετικό πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία παρουσίασε ο κ. Στέλιος Καζνέσης, κοινωνιολόγος από το Δίκτυο Απασχόλησης και κοινωνικής μέριμνας.

Στις δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την κοινωνική ενσωμάτωση των ανέργων αναφέρθηκε ο κ. Δημήτριος Λιούλιας, συνεργάτης ΔΑΕΜ για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ. 

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση επί των εισηγήσεων.

 

Αδαμαντία Μπούρτζινου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ