Ημερίδα για το προσφυγικό διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο

  • Δόγμα

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, 9:00-17:00, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Το προσφυγικό φαινόμενο στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα: Πολλαπλές προσεγγίσεις», η οποία θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ημερίδα με θέμα «Το προσφυγικό φαινόμενο στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα: Πολλαπλές προσεγγίσεις», διοργανώνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, το Τμήμα Ψυχολογίας και το Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας, Κοινοτικής Ψυχιατρικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας – Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Όπως τονίζεται, «το προσφυγικό φαινόμενο σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεν είναι ένα δημοφιλές θέμα για συζήτηση. Η Ε.Ε., που έχει την κεντρική πολιτική ευθύνη, έχει λόγους να μην περηφανεύεται για τη διαχείρισή του και η χώρα μας είναι κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και για κάποια πράγματα ένοχη».

Το Τμήμα Ψυχολογίας και το Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας, Κοινοτικής Ψυχιατρικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας – Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αναφέρει ότι συμμετέχουν στον ελλειμματικό διάλογο, όχι για να καταγγείλουν και να διεκτραγωδήσουν, αλλά για να συμβάλουν στην αναζήτηση λύσεων.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, 9:00-17:00, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Το προσφυγικό φαινόμενο στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα: Πολλαπλές προσεγγίσεις», η οποία θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου.

imerida-gia-to-prosfygiko-diorganonei-to-panteio-panepistimio0

Προσκεκλημένοι επιστήμονες και εργαζόμενοι στο πεδίο θα μοιραστούν τις σκέψεις και τις αγωνίες τους για την ανάδειξη αφενός της πολυπλοκότητας του φαινομένου, αφετέρου της ανάγκης για αντίστοιχης πολυπλοκότητας προσεγγίσεις. Η εστίαση στην ψυχοκοινωνική/ψυχολογική απόκριση είναι δεδομένη τόσο λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος των διοργανωτών όσο και λόγω της σημασίας της σε μια ολοκληρωμένη και σοβαρή αντιμετώπισή του.

Έξω από το Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα, όπου θα γίνουν οι ομιλίες, θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας των προσφύγων που εργάζονται στο πρόγραμμα «Προσωπικό Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Κοινότητα – Community Psychosocial Workforce (CPW)», το οποίο υλοποιεί η ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η έκθεση έχει τίτλο «Living as a Refugee CPW in Greece» και παρουσιάζει τη ζωή των προσφύγων, όπως την απαθανάτισε ο φακός των ίδιων των εργαζόμενων CPW. Το ταξίδι της θα ξεκινήσει από το Πάντειο και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε διάφορους χώρους, όπως ΕΠΑΨΥ, Δήμος Αθηναίων, σχολεία της Αττικής κ.τ.λ. Στην έκθεση θα βρίσκονται και τα μέλη του προγράμματος CPW, που θα είναι διαθέσιμα να συζητήσουν με τους επισκέπτες-συνέδρους με αφορμή τις φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η ημερίδα θα έχει υβριδικό χαρακτήρα για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, ενώ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

TOP NEWS