Ιωαννίνων Μάξιμος για Μακαριστό Σεραφείμ: Ήταν ευσεβής και γεμάτος ανδρεία

  • Dogma
σεραφείμ

Με δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ έκλεισε την Κυριακή η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου.

Από το πρωί της ίδιας μέρας το σεπτό σκήνωμα του κυρού Σεραφείμ είχε τεθεί προς λαϊκή προσκύνηση στον Ναό, στον οποίο μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Εικόνα της Σταυρώσεως από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατ’ εξαίρεσιν, για να τελεστεί ο Εσπερινός (στις 6.00 μ.μ.).

Μετά από τη δέηση και το κήρυγμά του για την εορτή της Σταυροσποκηνήσεως, ο κ. Μάξιμος, ο οποίος έχει ορισθεί τοποτηρητής στη Μητρόπολή μας μέχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για τον μακαριστό Σεραφείμ:

«Θέλω να συλλυπηθώ όλους σας, διότι σήμερα έχει πένθος βαρύ όλη η Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, αλλά και όλη η εν Ελλάδι Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Έφυγε από κοντά μας και χάνουμε πλέον τη σωματική παρουσία ενός πολιούχου αρχιερέως, ο οποίος εκόσμησε και ελάμπρυνε με τη ζωή του, τη στάση και την αρχιερατεία του την ποιμαντορική διακονία του και τη θυσία του Χριστού.

Ο μακαριστός Ποιμενάρχης σας ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αξιώθηκε από τον Θεό να ζήσει πολλές περιπέτειες. Δύσκολα χρόνια τα παιδικά χρόνια και τα νεανικά χρόνια, αλλά χρόνια γεμάτα με τη διάθεση να είναι δούλος και υπηρέτης του Χριστού, αλλά και δούλος και υπηρέτης του ποιμνίου του.

serafeim_18-3-17_6 serafeim_18-3-17_3 serafeim_18-3-17_4 serafeim_18-3-17_2 serafeim_18-3-17_1

Πέρασαν πολλά χρόνια δύσκολα μέχρι να αποκατασταθεί στη Μητρόπολη αυτή το 1991 και έκτοτε για 26 συναπτά έτη διακόνησε με πολλή αγάπη, με πολλή τόλμη, αλλά και με ανδρεία θα έλεγα, διότι η ανδρεία και η παλληκαριά μαζί με την ευσέβεια και τη λεβεντιά, θα λέγαμε, διέκριναν τον μακαριστό αρχιερέα σας.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, έχοντας όμως και τη βεβαιότητα γι’ αυτό, ότι ο Ιησούς Χριστός τον έχει στην αγκαλιά Του και είναι λουσμένος μέσα στο φως της Αναστάσεως ήδη ο μακαριστός αρχιερεύς Σεραφείμ. Και από εκεί ψηλά ενώπιον του Θείου βήματος θα πρεσβεύει πάντοτε για τη σωτηρία πάντων ημών και για την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την ευστάθεια της Ορθοδοξίας και του σύμπαντος κόσμου.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να έχουμε πάντοτε τις ευχές και τις προσευχές του».

Πηγή:tameteora.gr

TOP NEWS