Ισλαμική Δημοκρατία σε 40 χρόνια η Γαλλία;

  • Dogma

Σάλος έχει προκληθεί στο Βατικανό μετά την προβολή ενός βίντεο διάρκειας 7 λεπτών στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται  η αντίληψη πως σε μερικές δεκαετίες η Ευρώπη θα έχει μετατραπεί σε μουσουλμανική ήπειρο. 
 

 

Ο Καρδινάλιος Peter Kodwo TurksonΤο βίντεο προβλήθηκε με πρωτοβουλία του Καρδινάλιου Turkson (φωτογραφία αριστερα) προέδρου του ποντιφικού συμβουλίου για την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη. Το είδαν 262 επίσκοποι και καρδινάλιοι και το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό.

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά που εμφανίζονται στο βίντεο σε 15 χρόνια ο μισός πληθυσμός της Ολλανδίας θα είναι Μουσουλμάνοι, ο ρωσικός στρατός θα αποτελείται κατά 40% από Μουσουλμάνους ενώ σε περίπου 40 χρόνια η Γαλλία θα είναι πλέον μια «ισλαμική δημοκρατία». Αντίστοιχα και η Γερμανία, όπου σύμφωνα με μελέτη, η οποία στο βίντεο αποδίδεται στην γερμανική στατιστική υπηρεσία, μέχρι το 2050 η Γερμανία θα είναι μια μουσουλμανική χώρα.

 

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube το 2009 και μέχρι σήμερα έχει 13.500.000 επισκέψεις. Η «υιοθέτηση» του ωστόσο από τον Ρωμαιοκαθολικό Καρδινάλιο και η προβολή του στο Βατικανό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

 

Για παράδειγμα στο βίντεο εμφανίζεται η παραδοχή ότι στη Γαλλία οι γυναίκες γεννούν κατά μέσο όρο 1,8 παιδιά ενώ οι μουσουλμάνες στην ίδια χώρα 8,1. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό αφού η Γαλλία δεν συλλέγει στατιστικά στοιχεία με βάση τη θρησκεία λένε όσοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της μελέτης.

 

{youtube}6-3X5hIFXYU{/youtube}

 

Ωστόσο σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew το 2010 οι χριστιανοί στον κόσμο ήταν 2,18 δισεκατομμύρια ενώ οι μουσουλμάνοι 1,6 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας ο αριθμός των μουσουλμάνων μέχρι το 2030 θα έχει αυξηθεί κατά 35% φθάνοντας τα 2,2 δισεκατομμύρια.

 

Ο αντιπρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ιταλία Yahya Pallavicini σχολιάζοντας το θέμα, δεν μπήκε στην ουσία του θέματος παρά αρκέστηκε να σημειώσει πως «Χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις κοινές προκλήσεις αντί να προκαλούμε ο ένας τον άλλο σχετικά με το ποιου ο πληθυσμός θα αυξηθεί και ποιου θα μειωθεί».

 

TOP NEWS