Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή την Τρίτη στους ριπαίους βοριάδες 9-10 μποφόρ

  • Δόγμα

Προσοχή, την Τρίτη 8/2 στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους Βοριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας – που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, όπως σας ανέφερα μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και απο την προηγούμενη εβδομάδα!

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες ειδικά αύριο που θα μας έρθει το κύμα κακοκαιρίας – εξπρές, επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Ο καιρός θα χαλάσει απότομα με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς βοριάδες. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

«Προσοχή, την Τρίτη 8/2 στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους Βοριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας – που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, όπως σας ανέφερα μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και απο την προηγούμενη εβδομάδα!
– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.
– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε κάτι ογκώδες, πχ τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!
Λεπτομέρεις και στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και στις 22:45!
Με εκτίμηση και καλη εβδομάδα
Σάκης Αρναούτογλου»

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS