Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Εκκενώνονται Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι – Πλημμύρες μέσα στην πόλη

  • Dogma
κακοκαιρία

Στην εκκένωση 3 χωριών της Λάρισας προχωρούν σήμερα Παρασκευή (8.9.2023) οι Αρχές, με τη Θεσσαλία να δίνει μάχη με τα ορμητικά νερά προκαλούν πλημμύρες μέσα στην πόλη ενώ έχουν ήδη καλύψει ολόκληρα χωριά στην Καρδίτσα, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τα χωριά της Λάρισας είναι τα ΦαλάνηΔασοχώρι και Κουλούρι, τα οποία εκκενώνονται λόγω των πλημμυρών που προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας. Παράλληλα, οι Αρχές και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις πλημμύρες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Δείτε εικόνες από την πλημμύρα στη Φιλιππούπολη Λάρισας:

 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων στην περιοχή Φαρκαδόνα να απομακρυνθούν προς Γριζάνο αλλά και στα κινητά των κατοίκων στις περιοχές ΚλοκοτόςΓεωργανάδες και Πετρόπορος να απομακρυνθούν προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Παρά τους φόβους και τις εκκλήσεις των κατοίκων για να μην υπερχειλίσει ο Πηνειός, τελικά τα νερά ξέφυγαν και άρχισαν να μπαίνουν μες στην πόλη. Γι’ αυτό και ο Δήμος Λάρισας, κατόπιν συνεννόησης με τις Αρχές, προχωρά στην εκκένωση των τριών αυτών χωριών, τα οποία είναι δίπλα στον ποταμό.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ότι «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάποια έκτακτη εξέλιξη» και εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο Δέλτα Πηνείου, όπου θα φύγει ο μεγάλος όγκος νερού στο Αιγαίο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο κ. Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα αργήσουν να ανακάμψουν οι πλημμυρισμένες περιοχές» και μάλιστα εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια 5ετία για να ανακάμψει ο Θεσσαλικός Κάμπος.

Πλημμύρισε η συνοικία του Αγίου Θωμά

Μες στη νύχτα έγιναν προσπάθειες αναχαίτισης της υπερχείλισης του Πηνείου, με μεγάλα μηχανήματα έργου και εκσκαφείς να σπάνε τα αναχώματα στο Φράγμα Γορτύνης ώστε να αποσυμφορηθούν τα νερά.

 

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τα νερά έφτασαν μέχρι το ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία των πολιτών στο σημείο καθώς είναι επικίνδυνο.

  

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης / Φωτογραφίες, βίντεο: larissanet.gr

TOP NEWS