Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκλεισε η Εθνική από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα

  • ΔΟΓΜΑ

Η πυκνή χιονόπτωση που πλήττει την Αττική από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (10.03.2022), εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φίλιππος», φέρνει προβλήματα στην κυκλοφορία. Για σχεδόν μισή ώρα έκλεισε η εθνική Αθηνών – Λαμίας και η κίνηση των οχημάτων δεν επιτρεπόταν από τη γέφυρα Καλυφτάκη και πάνω!

Λίγο πριν από τις 07:00, η εθνική Αθηνών – Λαμίας έκλεισε από την Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα και δεν επιτρεπόταν να περάσει κανείς. Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει ήδη κάνει την… εμφάνισή της στην Αττική, με το χιόνι να πέφτει πυκνό!

Η αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο, ζητούσε από τους πολίτες να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν πίσω, αφού δεν επιτρέπεται να κινηθούν προς τα Οινόφυτα εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Νωρίτερα, η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών και πάνω γίνονταν μόνο με αλυσίδες.

Ωστόσο, σχεδόν μισή ώρα αργότερα, όπως δήλωσε ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής στον ΣΚΑΪ, η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας άνοιξε από την Καλυφτάκη και από τα διόδια Αφιδνών και προς τα πάνω, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Καθώς πολλοί οδηγοί σταματούν για να βάλουν τις αλυσίδες τους, έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα στο σημείο…

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής, στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία γίνεται αναστροφή των οχημάτων στην γέφυρα Καλυφτάκη και στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες (09.03.2022) το βράδυ στις 22:00 είναι σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω.

Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική
Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών
  • Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,
  • Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής
  • Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS