Κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma

Κάλαντα των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά τραγούδια έψαλλαν από το πρωί μαθητές, φορείς και σύλλογοι από όλη την χώρα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Οι μαθητές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά, ενώ παραδοσιακοί σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα του τόπου τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους μαθητές, τα μέλη των χορωδιών και των φορέων που τον επισκέφθηκαν και ευχήθηκε σε όλους καλή πρόοδο, καλά Χριστούγεννα, υγεία και ειρήνη.

Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ο Αθλητικός Σύλλογος Οινοφύτων, η Ορχήστρα  «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, το Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου και διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές έψαλλαν κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έψαλλε τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο αποτελείται κυρίως απο τους καθηγητές των παραδοσιακών οργάνων της Σχολής. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες και τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο ψηφιακό της  δίσκο, με τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης» του οποίου τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του  φιλανθρωπικού έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Γεώργιος Δεμελής.

Έδρα του Κέντρου Εκκλησιαστικλης Διακονίας είναι τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγασις και φιλοξενία των ποιμαντικών προγραμμάτων δια τα μέλη της ενορίας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη της ορθοδόξου, πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η αναζωπύρωσις του λόγου και του πνεύματος, η διαφύλαξις της παραδόσεως και του πολιτισμού του γένους και τέλος η αντιμετώπισις των διαφόρων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτής και η καλλιέργεια κοινωνίας και αγάπης μεταξύ των εντός των ορίων του Δήμου Οινοφύτων διαβιούντων.

Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας παραδίδονται μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, κατασκευής ψηφιδωτού, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, αλλά και κατηχητικές ομάδες για τα μικρά παιδιά και νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου και λυκείου με τον.

TOP NEWS