Κάλαντα στο Μητροπολίτη Λαγκαδά

  • Dogma

Κάλαντα παραδοσιακά καθώς και επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλλαν και τραγούδησαν στο Μητροπολίτη Λαγκαδά μαθητές, τοπικοί φορείς και σύλλογοι.

Από νωρίς το πρωί νέοι και νέες της επαρχίας Λαγκαδά, προσέρχονταν στην αίθουσα του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, για να ψάλλουν κάλαντα και τραγούδια και για να ευχηθούν από καρδίας και να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωάννη, μεταφέροντας και αυτοί με τον δικό τους τρόπο το μεγάλο μήνυμα της Χαράς, της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλαγής που πηγάζει μέσα από το θεοδέγμον Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Εκτός από τις μικρές ομάδες των πολλών παιδιών που με τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους και με τον διάχυτο αυθορμητισμό τους και με τρόπο αγνό και παραδοσιακό μετέδωσαν το παραδοσιακό μήνυμα των Εορτών, τα βυζαντινά και τα παραδοσιακά κάλαντα τραγούδησαν, επίσης, η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λαγκαδά, η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος»,  οι χορωδίες των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Λαγκαδά, καθώς και στρατιώτες των στρατιωτικών μονάδων της 34ης Μ/Χ Ταξιαρχίας και της 194 Μ/Π MLRS με επικεφαλή τον Διοικητή Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Μπαλόμα Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, υποδεχόμενος όλους με αισθήματα χαράς, απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, ευχόμενος προς όλους ανεξαιρέτως τα Χρόνια Πολλά και τονίζοντας ότι το γεγονός της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου, είναι ένα γεγονός μοναδικής χαράς, το οποίο και μας δίδει την δυνατότητα να ξαναγεννηθούμε και εμείς γευόμενοι την αιώνιο ζωή απαλλαγμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας.

TOP NEWS