Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Δεν μπορεί κάθε κομπλεξικός να μιλά περιφρονητικά για την Παναγία

  • Dogma
καλαβρύτων

“Δεν μπορεί ο κάθε κομπλεξικός να μιλάει με περιφρονητικά λόγια για την Παναγία” – Λαύρος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος κατά του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου για την ανάρτηση, με την οποία αστειεύεται με την Παναγία και τον Ιωσήφ, την ανυπαρξία του κορονοϊού και την άμωμο σύλληψη της Παναγίας. 

Στο στόχαστρο και του Μητροπολίτη  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εξέφρασε την «ιερή του αγανάκτηση» δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Ντροπή και αίσχος, τίποτε άλλο. Άλλη μια φορά βγάλαν τη μάσκα και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή».

Το πρωί της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για το θέμα στους πιστούς, κατά τη Θεία Λειτουργία στο ναό της Φανερωμένης Αιγίου και λίγο μετά, κλήθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» να σχολιάσει τη στάση του γνωστού επιστήμονα.

«Είναι αγανακτισμένος ο λαός μας και οι ιερείς μας. Έχω κι εγώ ιερή αγανάκτηση. Ντροπή και αίσχος, τίποτε άλλο. Άλλη μια φορά βγάλαν τη μάσκα και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή».

Ο κ. Ιερώνυμος, σημείωσε, πως είναι σε μία Μητρόπολη «Παναγιοσκέπαστη», αποσαφηνίζοντας πως ποτέ δεν είναι των άκρων, αλλά φτάνει πια. «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να υβρίζει αυτό που πιστεύω εγώ και ο λαός μας. Να εμπαίζουν τον Χριστό μας, την Παναγία μας και την πίστη μας, Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Είμαστε μια Μητρόπολη Παναγιοσκέπαστη, με την Παναγία Τρυπητή να έχει σώσει αυτόν τον τόπο. Δεν μπορεί ο καθένας, όποιος κι αν είναι αυτός, να υβρίζει το όνομα της Παναγίας και της πίστεώς μας. Τα δικά τους κόμπλεξ να πάνε να τα λύσουν αλλού κι όχι μέσα στην Εκκλησία», δηλώσε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης επισημαίνει ακόμα, πως «δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό, προκαλώντας το συναίσθημα του πιστού λαού».

Ο κ.κ Ιερώνυμος, δεν παρέλειψε να κάνει και τον απαραίτητο διαχωρισμό, λέγοντας πως «ο φανατισμός, όπου κι αν εμφανίζεται, κάνει κακό». Και κατέληξε: «Αντί να είμαστε ενωμένοι, κάνουνε κακό. Αυτοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ίαση του σώματος – και καλά κάνουν -έρχονται και χτυπάνε το πνεύμα, την ψυχή του λαού μας. Αυτό είναι ντροπή και μόνο ντροπή. Έχουμε πονέσει όλοι με την ανάρτηση αυτή. Ο Χριστός μας ήταν ο πρώτος πρόσφυγας. Η Παναγία μας ήταν η Παρθένος και βγαίνει και τους υβρίζει και εξευτελίζει την Παναγία μας. Προσευχόμαστε, ο Θεός να του δώσει ταπείνωση, να καταλάβει το σφάλμα και να ζητήσει συγνώμη από την Παναγία».

 

TOP NEWS