Καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Κασσαβετείας από τον «Εσταυρωμένο»

  • Dogma
εκδήλωση

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ».

Η εκδήλωση περιελάμβανε: την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο και ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παιδική χορωδία «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην οποία συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες – μεταξύ αυτών και Ρομά – του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή, μουσικού και κοινωνικού ανθρωπολόγου κ. Ευαγγέλου Μπαντελά.

Τη χορωδία, συνόδευαν πέντε μουσικοί με διάφορα μουσικά όργανα που ξεσήκωσαν με τους ρυθμούς τους όλους τους παριστάμενους. Οι ρυθμοί και τα τραγούδια, ενθουσίασαν τους νεαρούς κρατούμενους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τραγουδώντας από το μικρόφωνο και χορεύοντας τσιγγάνικους χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, ομίλησε εμπνευσμένα προς παρευρισκόμενους μαθητές κρατούμενους πλημμυρίζοντας την καρδιά τους με αγάπη, ευγνωμοσύνη και ελπίδα για τη ζωή. Στην εκδήλωση αυτή ήσαν παρόντες: ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Υπεύθυνος του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», ο π. Χρήστος Μπούντης, Υπεύθυνος της ποιμαντικής των κρατουμένων της φυλακής, η κ. Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, η κ. Ευμορφία Σαμαρά, Προϊσταμένη του Καταστήματος, ο κ. Αναστάσιος Γούκος, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν Ιωνίας, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι. και μια αντιπροσωπευτική ομάδα νεαρών κρατουμένων που με ενθουσιασμό χειροκροτούσαν τις προσπάθειες του μουσικού συνόλου, αλλά και των συναδέλφων τους, που με έμπρακτη αγάπη και ενδιαφέρον, προσφέρουν χριστιανικά μηνύματα, χαρά και ελπίδα στους έγκλειστους αδελφούς μας.

εκδήλωση

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ