«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… μελωδική και παραμυθένια!»

  • Dogma
κατασκήνωση

«Κατασκήνωση στην…πόλη μας!»… Πρόκειται για την γνωστή πλέον δημιουργική δράση του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την οποία επιμελείται και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης και φιλοξενείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Απασχόλησης – Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος».

Η κατασκήνωση είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε και προτιμάται από πληθώρα γονέων και παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!

«Θεματικές της Πέμπτης Εβδομάδας λειτουργίας»

«Πλημμυρισμένη» από μουσικές και «παραμυθένια» διάθεση εξελίχθηκε η πέμπτη εβδομάδα λειτουργίας της Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης (από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου), μιας και η θεματική της ήταν τα γνωστότερα παιδικά μουσικά παραμύθια. Το «τζιτζίκι κι η παρέα του», τα αγαπημένα εκπαιδευτικά «Λάχανα και Χάχανα» και το εφηβικό «Φτερό του δράκου» συντρόφεψαν τους μικρούς μας φίλους και τους ταξίδεψαν γι’ αυτή την εβδομάδα σε έναν κόσμο βγαλμένο από τα παραμύθια. Πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα, που ακολουθείται πιστά από τους μόνιμους δασκάλους και τις εκπαιδευτικές ειδικότητες, η θεματική αυτή προσέφερε κι έναν διδακτικό χαρακτήρα στους μαθητές, μιας κι αυτή τη φορά κάθε μουσικό παραμύθι δίδασκε είτε την τρυφερή σχέση της γιαγιάς με τα εγγόνια της («Τα ραφτικά της γιαγιάς» για το τμήμα των νηπίων), είτε τις μέρες της εβδομάδας («Οι Μέρες Της Βδομάδας» για το τμήμα μεσαίων ηλικιών) είτε τον αναπάντεχο συνδυασμό μαγειρικής όλων των παραμυθιών μαζί («Ο Μάγειρας» για το τμήμα των μεγάλων). Τέλος, η παράσταση της Παρασκευής, αποθεώθηκε για ακόμα μια φορά από τους γονείς, που απόλαυσαν τους μικρούς τους πρωταγωνιστές βλέποντάς τους να παρουσιάζουν ακόμα ένα καλά οργανωμένο μιούζικαλ. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη βδομάδα, αυτή τη φορά με ένα απαιτητικό και δύσκολο project… το παγκοσμίως γνωστό έργο «4 εποχές» του ιδιοφυούς συνθέτη Antonio Vivaldi.

 Το κατηχητικό πρόγραμμα:

Με την γιορτή και τον βίο της Αγίας Μαρίνας ξεκίνησε το πρόγραμμα κατήχησης αυτής της εβδομάδας, ενώ συνεχίστηκε με την παραβολή του «καλού Σαμαρείτη», την γιορτή του Προφήτη Ηλία, την παραβολή του «σπλαχνικού πατέρα- ασώτου υιού», ενώ, στο τέλος της κατασκηνωτικής αυτής εβδομάδας, οι μαθητές διδάχθηκαν για τον βίο της Αγίας Μαρκέλλας, με ειδικό και προσαρμοσμένο παιδαγωγικά τρόπο αφήγησης αυτού του τραγικού Βίου. Είναι γνωστό πλέον πως κάθε θεματική κατήχησης αξιολογείται κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι οργανώνουν συγκεκριμένο πλάνο διδασκαλίας, προσαρμοσμένο και ορισμένο για κάθε ηλικιακή ομάδα ξεχωριστά.

Από σήμερα Δευτέρα 25/07, ο «Μικρός Παράδεισος» αποχαιρετά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, με την υπόσχεση να θέσει ακόμα υψηλότερα τον πήχη στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και στις δράσεις του, μιας και προετοιμάζει το έδαφος για την αναμενόμενη μεγάλη συμμετοχή παιδιών κατά τον μήνα Αύγουστο, όπου η δομή θα λειτουργήσει ασταμάτητα με επιπλέον εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη περισσότερων θέσεων, που γονείς έχουν ήδη κάνει κράτηση από τις αρχές του καλοκαιριού. Οδηγός μας: η Πίστη μας, η αγάπη για τα παιδιά και η ευλογημένη οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου»!

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

mikros.paradeisos.kdap@gmail.com

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

TOP NEWS