«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… στην καρδιά του Αυγούστου!»

  • Δόγμα

Ένας θεσμός που καθιερώθηκε και προτιμάται από πληθώρα γονέων και παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!

«Κατασκήνωση στην…πόλη μας!»… Πρόκειται για την γνωστή πλέον δημιουργική δράση του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την οποία επιμελείται και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης και φιλοξενείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Απασχόλησης- Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος».

Ένας θεσμός που καθιερώθηκε και προτιμάται από πληθώρα γονέων και παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!

«Θεματικές της Ένατης Εβδομάδας λειτουργίας»

«Βόλτα στο τσίρκο» ήταν το πρωτότυπο θέμα της περασμένης εβδομάδας στον «Μικρό Παράδεισο», και οι μικροί κατασκηνωτές το διασκέδασαν με την ψυχή τους, μιας και ο θεσμός του τσίρκου είναι ένα από τα πιο ζωντανά και πολύχρωμα θεάματα για τα μικρά παιδιά. Βασικός σκοπός αυτής της θεματικής, πέρα από την χαρούμενη και ανάλαφρη διάθεση των παιδιών, ήταν το ηχηρό μήνυμα της μη κακοποίησης των ζώων στα πλαίσια αυτού του είδους εμπορικών θεαμάτων. Το μήνυμα αυτό ευαισθητοποίησε τους μαθητές, οι οποίοι κατανόησαν, «αγκάλιασαν» θα λέγαμε αυτή την ιδέα, η οποία τους οδήγησε στην ανιδιοτελή και τρυφερή αγάπη απέναντι στα ζώα και ειδικά στα μεγάλα πλάσματα (ελέφαντες, λιοντάρια, άλογα..) που χρησιμοποιούνται στο τσίρκο. Κατασκευές, μαγειρική, μουσικοκινητικά μαθήματα, θεατρικά παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες έκαναν για ακόμα μια βδομάδα ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Μικρού Παραδείσου», ενώ για άλλη μια φορά η καθιερωμένη παράσταση της Παρασκευής ενθουσίασε τους γονείς, οι οποίοι απόλαυσαν τους μαθητές άλλοτε σαν ακροβάτες και χορευτές και άλλοτε σαν «διαδηλωτές» που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των ζωών (θεατρικό παιχνίδι). Φτάνοντας στο τέλος, οι εκπαιδευτικοί του «Μικρού Παραδείσου» υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και για τις δύο επόμενες και τελευταίες εβδομάδες της «Κατασκήνωσης…στην πόλη μας!».

Το κατηχητικό πρόγραμμα:

Τετραήμερη αυτή τη βδομάδα η κατασκηνωτική περίοδος, μιας και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου η δομή παρέμεινε κλειστή λόγω της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μας. Από την Τρίτη, λοιπόν, 16 Αυγούστου, το κατηχητικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής; Οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν με τον Βίο του Αγίου Αποστόλου του Νέου, ενώ στη συνέχεια ανέλυσαν με τους μαθητές τα μέρη του ναού. Την Πέμπτη ασχολήθηκαν με την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και την Παρασκευή έγινε αναφορά στους Αγίους Τριανταεπτά Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Βιζύη της Θράκης και η μνήμη τους εορτάζεται κάθε 20 Αυγούστου.

Από τη Δευτέρα 22/08 ο «Μικρός Παράδεισος» υποδέχεται την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου, με την υπόσχεση να θέσει ακόμα υψηλότερα τον πήχη στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και στις δράσεις του, μιας και φθάνοντας πια προς το τέλος του καλοκαιριού, προετοιμάζεται το «έδαφος» για τα πιο συναρπαστικά Σαββατοκύριακα του χειμώνα. Οδηγός μας: η Πίστη μας, η αγάπη για τα παιδιά και η ευλογημένη οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου»!

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

mikros.paradeisos.kdap@gmail.com

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagramo_mikros_paradeisos 

ΤΗΛ. : 24210 93 517  FAX.: 24210 93 518  http://www.imd.gr  e– mailpress@imd.grnews@imd.gr

TOP NEWS