Καλός ποιμένας της εκκλησίας ο μητροπολίτης Δημητριάδος

  • Dogma

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η τοπική εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε σήμερα τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη της κ. Ιγνατίου. Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η τοπική εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε σήμερα τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη της κ. Ιγνατίου.

Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσαν οι μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος (Πατριαρχείου Αντιοχείας) και πλήθος κληρικών της επιχώριας μητρόπολης και όχι μόνο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος ανέλυσε τον Επισκοποκεντρικό χαρακτήρα της Εκκλησίας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Αναφερόμενος στον εορτάζοντα μητροπολίτη Δημητριάδος, ο κ. Δανιήλ τον χαρακτήρισε «καλό Ποιμένα της Εκκλησίας, απλανή διδάσκαλο της αληθείας και φιλόστοργο πατέρα του λαού του Θεού».

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την συμμετοχή στην εορτή των ιεραρχών, που, όπως είπε, δείχνει την μεταξύ τους ενότητα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο για την μεταφορά της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Μαλεβή στο Βόλο και την ευλογία, που κομίζει στην τοπική εκκλησία. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στους κληρικούς του για το έργο που επιτελούν, διαποιμαίνοντας τον ευγενή λαό σε δύσκολη εποχή, ενώ κάλεσε όλους, ιεραρχία, άρχοντες, κλήρο και λαό σε ενότητα και συνοχή, για την υπέρβαση της κρίσης.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο κ. Ιγνάτιος δέχθηκε τις θερμές ευχές όλων.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

TOP NEWS