«Κατασκήνωση» για ζευγάρια που αναζητούν την ηρεμία, ετοιμάζει η Αρχιεπισκοπή

  • Dogma

Κατασκήνωση για παιδιά αλλά και για μεγάλους φιλοδοξεί να θέσει σε λειτουργία στο άμμεσο μέλλον ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως ο ίδιος είπε  σήμερα κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για μια έκταση 50 στρεμμάτων στην περιοχή του Αυλώνα την οποία αγόρασε η Αρχιεπισκοπή με αρκετές υπάρχουσες εγκαταστάσεις (σ.σ. ήταν ήδη κατασκήνωση) τις οποίες φιλοδοξεί να επεκτείνει.

 

«Εκει δεν θέλουμε να πάνε μόνο τα παιδιά» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «όλες οι ηλικίες και τα ανδρόγυνα και τα νεα ζευγάρια και οι οικογενειαρχες (…) να αφήσουνε το παιδί για δυο μέρες στη γιαγιά και να πάνε να περπατήσουν να μιλήσουν, να ξεφύγουνε από τις δυσκολίες τις καθημερινότητας».

 

Η επίσημη ονομασία θα είναι «κέντρο παιδείας και πολιτισμού» ωστόσο όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος δεν θα υπάρχει παιδεία με τη στενή έννοια «όχι μόνο διάβασμα και αριθμοί».

 

«Εκκλησία είμαστε όλοι»

Αναφερόμενος στις εμπειρίες του από την επικοινωνία του με απλούς ανθρώπους ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε μια συζήτηση που είχε με ένα νεαρό ζευγάρι ανέργων. Του είπαν πως τους στηρίζει η «ευρύτερη οικογένεια… γονείς, αδέρφια παππούς γιαγιά κτλ» και αυτό άρεσε στον Αρχιεπίσκοπο.

 

«Μας ζηλεύουν οι ξένοι. Δεν θα το βρείτε πουθενα αυτό το πράγμα, η ευρύτερη οικογένεια, η ζεστασιά» είπε.

 

Όσο για το τι είναι η Εκκλησία κατά τον κ. Ιερώνυμο;

 

«Εκκλησία δεν ειναι ο Αρχιεπίσκοπος, δεν είναι οι παπάδες, δεν είναι καν αυτοι που εκκλησιαζονται κάθε Κυριακή. Εκκλησία ειμαστε όλοι»

 

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό σχετικά με την ανοικοδόμηση βρεφονηπιακού σταθμού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ