Κατάθεση Λειψάνου Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου στον Μητροπολιτικό Ναό της Άρτας

  • Dogma

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος εκόμισε και κατέθεσε προς διηνεκή ευλογία των πιστών, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, το οποίο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος εκόμισε και κατέθεσε προς διηνεκή ευλογία των πιστών, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, το οποίο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας και ετόνισε, ότι ο Όσιος Αθανάσιος Χαμακιώτης σπούδασε στην τότε Ιερατική Σχολή της Άρτας και ήταν ο πνευματικός πατήρ των μακαριστών Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου Γ’ (του Τσίγκρη εκ Μεγάρων), Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου (πνευματικού εργάτου της Άρτης εξ Αμαρουσίου) και Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Φακίνου (Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Άρτης εξ Αμαρουσίου).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, εξέφρασε την συγκίνησή του, τόσο διότι βρέθηκε στην ιστορική πόλη της Άρτας, καθότι και ο ίδιος τυγχάνει Ηπειρωτικής καταγωγής εξ Ιωαννίνων, όσο και διότι είχε γνωρίσει από νεαρής ηλικίας τα πρόσωπα της Άρτας που συνδέθηκαν πνευματικά με τον Όσιο Αθανάσιο Χαμακιώτη.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για πάντα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης προς αγιασμό των πιστών.

TOP NEWS