«Κατάθεση ψυχής» της Άννας Συνοδινού στο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

  • Dogma
συνοδινού

Με αφορμή το θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού Άννας Συνοδινού, το dogma.gr, αναδημοσιεύει την εκπομπή «Αρχονταρίκι» με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο με τίτλο: «Κατάθεση Ψυχής»

Η εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ με καλεσμένη την Άννα Συνοδινού προβλήθηκε από την ΕΤ1 στις 28-1-2007.

Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου 1927 και ήταν το όγδοο παιδί οικογένειας, που καταγόταν από την Αμοργό. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1947-1949).

συνοδινού

Στη θεατρική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν Ροστάν Σιρανό ντε Μπερζεράκ, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Ροντήρης.

Η Άννα Συνοδινού δεν ήταν μόνο μια εξαιρετική τραγωδός, ηθοποιός με παιδεία, που όταν έπαιζε στην Επίδαυρο εκπροσωπούσε όλη εκείνη τη γενιά με τη σωστή άρθρωση και τον χρωματισμό στη φωνή. Ηταν δασκάλα, καλλιτέχνις που θαύμαζες για τον τρόπο που μιλούσε, την επιμονή της για τα θέματα παιδείας, τις απόψεις της, ακόμη και αν διαφωνούσες. Και πάνω απ’ όλα την ευθύτητά της.

Η Αννα Συνοδινού υπηρέτησε με πάθος, αγωνιστικότητα και πίστη το θέατρο. Στο αυτοβιογραφικό χρονικό «Πρόσωπα και προσωπεία», εκδ. Αφοί Βλάσση, έχει καταγράψει όσα βίωσε έως το 1969. Χαρές, πίκρες, αγώνες, όπως η περιπέτεια που έζησε για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Θεάτρου Λυκαβηττού, όσα πέτυχε και έχασε με την «Ελληνική Σκηνή» για την οποία συνεργάστηκε με τον Θάνο Κωτσόπουλο και τη σύζυγό του Αννα Ραυτοπούλου-Κωτσοπούλου.

TOP NEWS