Κατερίνη: Βιβλιοθήκη από το Ράφι της Αγάπης στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο

  • Dogma
Ράφι της Αγάπης

To Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ξεκινάει μια νέα συνεργασία, αυτήν την φορά με τη δράση «Το Ράφι της Αγάπης» με σκοπό την ίδρυση μιας πρωτότυπης βιβλιοθήκης.

Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης έξι άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και πιστεύουν ακράδαντα στην θεραπευτική αξία της ξεκίνησαν το 2016 ένα ταξίδι για την υλοποίηση ενός ευγενούς σκοπού. Το «Ράφι της Αγάπης», όπως ονομάστηκε η δράση, άρχισε να συγκεντρώνει βιβλία από συγγραφείς Ελλάδας και Κύπρου με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε υποστηρικτικούς χώρους χρόνιων πασχόντων. Τον Οκτώβριο του 2016 η ομάδα «Το Ράφι της Αγάπης» ίδρυσε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν 100 και πλέον τίτλοι βιβλίων που χαρίστηκαν από τους λογοτέχνες

Το «Ράφι της Αγάπης» βηματίζει στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τη θερμή υποστήριξη και πάλι των συγγραφέων, ποιητών και πολιτών που προσδοκούν να χαρίσουν θεραπευτικά ταξίδια στις εμπερίστατεςγερόντισσες.

Με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο με την εποπτεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου  παρέχει στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, φροντίζοντας να έχουν όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα απόλυτα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον. Επιπλέον με το «Ράφι της Αγάπης» προσφέρει ένα μεγάλο δώρο, ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη  να ξεφύγουν έστω και λίγο  από τις δυσκολίες που βιώνουν λόγω γήρατος και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

girokomeio-feat

TOP NEWS