Κεραμέως για ΔΙΣ: Συζητήσαμε την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν για δεκαετίες

  • Dogma
κεραμέως

«Συζητήσαμε για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον τομέα τα τελευταία 2,5 χρόνια και στην επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν για δεκαετίες», ήταν η φράση κλειδί από το tweet της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη χθεσινή (13.12.21) ιστορική πλέον συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μπορεί το κοινό δελτίο τύπου μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ να υπογράμμισε την ανάγκη για τον καθολικό εμβολιασμό, κάτι που άλλωστε ήταν φυσικό μεσούσης της πανδημίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτησης μεταξύ Πρωθυπουργού, Υπουργού Παιδείας, Αρχιεπισκόπου και Ιεραρχών.

Όπως ήδη έχει γράψει το dogma.gr στην προσφώνησή του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε όχι μόνο στη καλή επικοινωνία που υπάρχει, αλλά και στην πρόοδο επί σημαντικών εκκλησιαστικών θεμάτων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στα «προβλήματα» που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Εκκλησία, όπως η εκκλησιαστική περιουσία και θέσεις των ιερέων.

Γεγονός που επιβεβαίωσε εμμέσως, πλην σαφώς με το tweet και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάνοντας λόγο για επίλυση προβλημάτων που «χρόνιζαν» για δεκεατίες. Θα ήταν εύλογο λοιπόν, να συμπεράνει κανείς από την επιλογή του χρόνου, ότι θα προβλήματα βρίσκονται προς επίλυση και άρα θα πάψουν να χρονίζουν.

Δείτε το tweet που έκανε η κα. Κεραμέως

“Σε μία ιστορική, σήμερα (σ.σ. χθες), συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την οποία προσκλήθηκε για πρώτη φορά επισήμως ο Πρωθυπουργός της χώρας. Συζητήσαμε για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον τομέα τα τελευταία 2,5 χρόνια και στην επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν για δεκαετίες. Ο Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis ευχαρίστησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την εξαιρετική συνεργασία και ζήτησε την καίρια συνδρομή της Εκκλησίας στα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού και ιδιαιτέρως στην προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό. Ευχαρίστησα ιδιαιτέρως την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την εξαιρετική τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε συνεδρίασή της στην ιστορία της”, έγραψε.

 

 

TOP NEWS