Κερκύρας Νεκτάριος: Αισθάνομαι 20 χρόνια την Κέρκυρα ως την πνευματική του οικογένεια

  • Dogma
κερκύρας

Με την τέλεση πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, ξεκίνησαν στην Κέρκυρα το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Κατά την εορτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό και προς τον οποίο κλήρος και λαός έσπευσε να εκφράσει τις εγκαρδιότερες των ευχών.

Κατά τον εσπερινό μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος, αφορμώμενος από το Δοξαστικό των Στιχηρών του Εσπερινού, επεσήμανε τρία σημεία της ζωής του Αγίου: την εκζήτηση της βασιλείας των Ουρανών διά της αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, την σκληραγωγία και τον κόπο κατά τον λόγο του Γεροντικού «δώσε αίμα και θα λάβεις Πνεύμα», καθώς και το εκκλησιαστικό φρόνημα, το οποίο τον έκανε να παραμείνει με υπομονή, παρά τους διωγμούς , τις συκοφαντίες και τη απόρριψη, πιστός στην Εκκλησία και το ήθος της και να λάβει την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο ομιλητής ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο να συνεχίσει να διδάσκει με τον λόγο και το παράδειγμά του την αξία της αγάπης, τον κόπο και την πνευματική σκληραγωγία στις ποικίλες δοκιμασίες της ζωής, την μετάνοια και το εκκλησιαστικό φρόνημα, ώστε κλήρος και λαός να πορεύονται με εκείνον επικεφαλής στην οδό της βασιλείας του Θεού, με τις πρεσβείες του αγίου του 20ού αιώνα.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Νεκτάριος, με συγκίνηση ευχαρίστησε κλήρο, μοναστήρια και λαό για την παρουσία τους στον Εσπερινό, αλλά και την συμπόρευση στην διακονία της Εκκλησίας, τόνισε ότι αισθάνεται 20 χρόνια την Κέρκυρα ως την πνευματική του οικογένεια, ευχαρίστησε τον Άγιο Νεκτάριο και τον Άγιο Σπυρίδωνα που του χάρισαν έναν ευλογημένο κλήρο και λαό, για τον οποίο προσεύχεται να έχει πνευματική καταξίωση, φωτισμό ψυχών και αγιαστική πορεία ζωής και ζήτησε από όλους να προχωρούν με αγάπη, ειλικρίνεια και την χάρη του Αγίου Πνεύματος, όπως και οι άγιοι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας το πρωί της 9ης Νοεμβρίου 2022 στον Μητροπολιτικό ναό.

TOP NEWS