Κερκύρας Νεκτάριος: Μείνετε δίπλα στο Χριστό με την προσευχή

  • Dogma
Κερκύρας

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Κορακιάνα, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Πέτρο Κουλούρη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των Εθνών υπήρξε ζηλωτής της θρησκείας των πατέρων του, τηρώντας αυστηρά το μωσαϊκό νόμο, πριν αποκαλυφθεί ενώπιόν του, ο Ίδιος ο Κύριός μας στο δρόμο για τη Δαμασκό, μεταστρέφοντάς τον προς την αληθινή Πίστη. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα ο Απόστολος Παύλος αφιέρωσε ολάκερη τη ζωή του στην διακονία του Ιησού Χριστού, κηρύσσοντάς Τον στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου και θυσιάζοντας τη ζωή του για Εκείνον.

_7(3) _4(12) _3(13)

Η διαπροσωπική σχέση μετά του Τριαδικού Θεού είναι που σώζει τον άνθρωπο, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας. Ο άνθρωπος οφείλει την ίδια την αιτία της υπάρξεώς του στο Δημιουργό του. Γι’αυτό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άθεος άνθρωπος, όσο και αν μερικοί το διατρανώνουν. Όταν κάποιος βρεθεί ενώπιον μιας δοκιμασίας, είτε αυτή μεταφράζεται ως αρρώστια, είτε ως θάνατος, τότε συνειδητοποιεί τη μηδαμινότητά του και το ενδεχόμενο του εκμηδενισμού του ως ύπαρξης. Τότε λοιπόν στρέφεται στη δύναμη εκείνη που τον υπερβαίνει, ζητώντας βοήθεια. Η Πίστη όμως στον Ιησού Χριστό βιώνεται μονάχα ως σχέση μεταξύ προσώπων, που κοινωνούν αγαπητικά, έχοντας ως πρότυπό τους την Αγία Τριάδα. Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας παρότρυνε τους πιστούς να μένουν κοντά στο Χριστό, μέσω της προσευχής τους , στηρίζοντας έτσι και τους αδελφούς τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ