Κερκύρας Νεκτάριος: Τα ξενόφερτα πρότυπα πλήττουν το θεσμό της οικογένειας

  • Dogma

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων πόλεως Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της λήξης των συναντήσεων της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ι.Μ. Κερκύρας για το Ιεραποστολικό έτος 2016-2017.

Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώθηκαν 14 χρόνια, από την ίδρυση των ανωτέρων δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, αφού περιλήφθηκαν στις πρώτες μέριμνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, άμα τη αναλήψει των Αρχιερατικών του καθηκόντων στο νησί.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε την Εκκλησία με την Κιβωτό της Διαθήκης, μέσα στην οποία σώθηκε ολάκερη η κτίση. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, όπου οι άνθρωποι έχουν πάθει σύγχυση και έχουν χάσει τον πνευματικό τους προσανατολισμό, ο ρόλος της Εκκλησίας μας είναι πολύ σημαντικός. Εντός της Εκκλησίας ο άνθρωπος κοινωνεί τόσο με τον Τριαδικό Θεό, όσο και με τους αδελφούς του αγαπητικά. Ακόμη παρατηρούμε δυστυχώς να πλήττεται στις μέρες μας ο θεσμός της οικογένειας, με τα διάφορα ξενόφερτα πρότυπα, που στόχο έχουν να αποδομήσουν το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας μας, την οικογένεια. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί από όλους. Χρέος των σημερινών γονέων είναι να τοποθετήσουν τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, τον ακρογωνιαίο λίθο, ως θεμέλιο της οικογένειάς τους, γαλουχώντας τα τέκνα τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευλόγησε τις προσπάθειες των υπευθύνων της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών και τους ευχαρίστησε ονομαστικά. Ακόμη ευχήθηκε ο Χριστός να δίδει δύναμη τόσο στους γονείς, για το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί, όσο και στους κατηχητές, που επωμίζονται την ευθύνη της μαρτυρίας Χριστού στο σύγχρονο κόσμο.

image002 image004 image012 image014 image016

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν εκ μέρους της Σχολής Γονέων ο υπεύθυνoς π. Σπυρίδων Τριαντάφυλλος, και εκ μέρους του Φροντιστηρίου Στελεχών η πρεσβυτέρα Σταματία Βλάχου- Μπογδάνου. Και οι δύο επεσήμαναν την ανάγκη στις συναντήσεις της Εκκλησίας οι άνθρωποι να βρίσκουν την αγάπη, την καταξίωση, την ενίσχυση που τους λείπει, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων των συντελεστών τον Μητροπολίτη μας για την στήριξη στην 14χρονη λειτουργία των δύο αυτών θεσμών.

Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη να εργαζόμαστε ιεραποστολικά, να μην κάνουμε πίσω παρά τις δυσκολίες και εξέφρασε την συγκίνησή του που μικρότεροι και μεγαλύτεροι, τα δικά του παιδιά, πυκνώνουν τις τάξεις της εκκλησιαστικής ζωής.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε βεβαιώσεις.

image022 image028 image030

TOP NEWS