Κερκύρας Νεκτάριος: Το Θαύμα αποτελεί την Άκτιστη ενέργεια του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας

  • Dogma
κερκύρας

Τριακόσια χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα που έσωσε την Κέρκυρα από την Οθωμανική Πολιορκία.

Το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου (Κωτσέλα), εις ανάμνησιν του Θαύματος της οματώσεως του τυφλού Θεοδώρου, από τον Άγιο Σπυρίδωνα, το πρώτο μισό του 16ου αιώνα, επιτελώντας το πρώτο Θαύμα, κατόπιν  της μεταφοράς του Ιερού του Σκηνώματος στην Κέρκυρα το 1456, από την Κωνσταντινούπολη.

image004 image008 image012 image014

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε την έννοια του Θαύματος. Το Θαύμα δεν είναι μια δια μαγείας επέμβαση στη ζωή του ανθρώπου, αλλά αντιθέτως αποτελεί την Άκτιστη ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος. Επαναφέρει τον άνθρωπο στην προπτωτική του κατάσταση, αφού έχει σκοπό την κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού. Οι Άγιοι της Πίστεώς μας είναι οι πρεσβευτές των ανθρώπων στο θρόνο του Κυρίου. Είναι εκείνοι, οι οποίοι μεταφέρουν στο Χριστό τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι παραπονούμαστε ότι διάφορα αιτήματά μας μέσω της προσευχής, δεν πραγματοποιούνται. Ο Κύριός μας όμως ως καρδιογνώστης, είναι Εκείνος που γνωρίζει τί πραγματικά είναι προς το συμφέρον τόσο της ψυχής, όσο και της σωτηρίας μας.

image018 image024 image026

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να ευχαριστήσουν τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος συνεχίζει και σήμερα διαρκώς να θαυματουργεί, οδηγώντας τους ανθρώπους στην εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

TOP NEWS