Κερνίτσης Χρύσανθος «Δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για αγορές τις Κυριακές»

  • Dogma

Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.

Τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα της Κυριακής καυτηρίασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης τόνισε ότι στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα μας δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για τις αγορές, αλλά ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης των πολιτών. Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.

Σημειώνεται ότι ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. Στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του μεγάλου δείπνου τονίζοντας πως η άπειρη αγάπη του Θεού προσκαλεί τον άνθρωπο σε μέγα δείπνο τόσο στον Ουρανό (Επουράνιος Βασιλεία), όσο και στη γη (Θεία Ευχαριστία). Ο άνθρωπος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να δεχθεί την πρόσκληση και επιχειρεί να δικαιολογηθεί προφασιζόμενος «προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγοντας στην άρνηση της θείας πρόσκλησης «ερωτώ σε έχε με παρητημένον».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ