Κερνίτσης Χρύσανθος «Δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για αγορές τις Κυριακές»

  • Dogma

Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.

Τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα της Κυριακής καυτηρίασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης τόνισε ότι στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα μας δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για τις αγορές, αλλά ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης των πολιτών. Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.

Σημειώνεται ότι ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. Στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του μεγάλου δείπνου τονίζοντας πως η άπειρη αγάπη του Θεού προσκαλεί τον άνθρωπο σε μέγα δείπνο τόσο στον Ουρανό (Επουράνιος Βασιλεία), όσο και στη γη (Θεία Ευχαριστία). Ο άνθρωπος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να δεχθεί την πρόσκληση και επιχειρεί να δικαιολογηθεί προφασιζόμενος «προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγοντας στην άρνηση της θείας πρόσκλησης «ερωτώ σε έχε με παρητημένον».

TOP NEWS