Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Αρχιεπίσκοπος και Συνοδικοί στο «Ύστατο Χαίρε» – Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα

  • Dogma

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι φτάνουν ο ένας μετά τον άλλον στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12:00, μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00.

Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτη που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Συνολικά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέρχονται σε 187, οι οποίοι θα ακολουθήσουν και την αυτοκινητοπομπή μέχρι το Τατόι, με βανάκια αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου η Εξόδιος Ακολουθία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος που θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας.  Θα βρίσκεται στην Ωραία Πύλη και δίπλα του, δεξιά και αριστερά, θα βρίσκονται οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες, 6 και 6. Ακολούθως, αμέσως μετά, η χορωδία του ναού και μπροστά από τον Δεσποτικό Θρόνο θα βρίσκεται η οικογένεια: η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία, τα παιδιά του, οι αδερφές του, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη.

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Ο κόσμος που βρισκόταν στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα έψαλε και τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν συνθήματα όπως «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά». Η ουρά άρχισε να σχηματίζεται από τις 05:00 το πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ πούλμαν έχουν φτάσει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο και χαρακτηριστικές εικόνες από το εσωτερικό του ναού, με τους πολίτες να προσκυνούν το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS