Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η συνέπεια του Αγίου Παϊσίου να γίνει και συνέπειά μας

  • Dogma
κιλκισίου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο του σύγχρονου Αγίου στην Πλαγιά Κιλκίς.

Εκεί, οι κάτοικοι που κρατούν τις ρίζες τους από την Καππαδοκία, όπως και ο Άγιος Παΐσιος, τιμούν και προσεύχονται στη χάρη του σε ένα περικαλλέστατο Παρεκκλήσιο, στο οποίο προσέρχονται συχνά και ιδιαιτέρως στη γιορτή του.

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, με τη συμμετοχή του πιστού λαού με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Κιλκίς Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη.

Στην ομιλία του τόνισε: “Ο Άγιος Παΐσιος διακρίθηκε μεταξύ των άλλων για τη συνέπεια του και την αγάπη του. Συνέπεια στο λόγο του Θεού και στις πράξεις του, στις οποίες η χριστιανική ζωή μας υπαγορεύει. Συνέπεια στο πρόσωπο του Θεού και στα πρόσωπα των ανθρώπων με καθαρότητα καρδίας, για την οποία αγωνίστηκε υπέρμετρα. Και αγάπη προς το πρόσωπο του Θεού και τα πρόσωπα των ανθρώπων, η οποία εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, μερικοί από τους οποίους είναι η ταπείνωση του, η ασκητικότητά του και η προσευχή στον Θεό υπέρ όλων των ανθρώπων, οι οποίοι τον προσέγγιζαν με ορατούς και αοράτους τρόπους. Εμείς σήμερα που τιμούμε τη μνήμη του, θα ταν καλό να τον μιμηθούμε και η συνέπεια του να γίνει συνέπεια μας και η αγάπη του να γίνει αγάπη μας”, και ευχήθηκα χρόνια πολλά και ευλογημένα.

TOP NEWS