Κίτρους Γεώργιος: Δημόσια έκκληση να σταματήσει κάθε είδους βία και φανατισμός

  • Dogma
κίτρους

Δημόσια έκκληση να σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός στην Κατερίνη και ευρύτερα, απευθύνει ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, με σημερινή ανακοίνωσή του, δηλώνοντας την αντίθεσή του σε κάθε «βιαιότητα, προσβολή της προσωπικότητας συνανθρώπων μας και εκδικητικότητα». 

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ασφαλώς σύσσωμοι οι Μακεδόνες είμαστε βαθύτατα λυπημένοι και απογοητευμένοι για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών. Όλοι εμείς, όσοι είμαστε αντίθετοι με τη Συνθήκη, διατηρούμε βαθειά πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος προς την πατρίδα μας, συμμετέχοντας στα εθνικά συλλαλητήρια και σε άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις. Διατηρούμε την πεποίθηση ότι, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του κράτους μας, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα αγωνισθούν για την απομείωση των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης (…)

Παρακαλώ θερμά κάθε πατριώτη Μακεδόνα και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συνεχίσει να υπερασπίζεται ελεύθερα, με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο ελεύθερα τις απόψεις του για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, απέχοντας από κάθε ακραία πράξη φανατισμού. Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όλα τα ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί είναι να αμαυρώνουν την Κατερίνη και να δυσφημούν τους φιλήσυχους κατοίκους της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ