Κιβωτός του Κόσμου: Πρόσωπα κύρους στο νέο Δ.Σ. – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

  • Dogma
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία στη διοίκηση και τη διαχείρηση ανάλογων δομών, θα τοποθετηθούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς θα «ξηλωθούν» ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Μόνο μια θέση παραμένει κενή, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μέχρι σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου ήταν τοποθετημένα πρόσωπα όπως η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου ή η αδερφή της. Μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων, όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε το «ξήλωμα» του Δ.Σ. και την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης, για τουλάχιστον έναν χρόνο, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας την εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Η Κιβωτός δεν είναι ο πατέρας Αντώνιος, η Κιβωτός είναι τα παιδιά της» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

 «Οι άνθρωποι που θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στο ΔΣ είναι εγνωσμένου κύρους που έχουν εμπειρία στη διοίκηση και στη διαχείριση τέτοιων δομών και ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των παιδιών» είπε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις, στην ΕΡΤ.

Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν έχει ανασταλεί καμία οικονομική ενίσχυση προς τη δομή. «Το 95% προέρχεται από ιδιώτες, αλλά δεν θα επηρεαστεί η οικονομική εξέλιξη και η βιωσιμότητα της δομής και θα εξασφαλίσουμε πως θα γίνει ό,τι πρέπει για αυτά τα παιδιά» είπε.

«Από τη στιγμή που οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέκυψαν φαίνεται ότι είναι σοβαροί και σοβαρές, εμείς θα έπρεπε αφενός να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της δομής γιατί έχει να κάνει με παιδιά, άρα να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα τεθεί επικίνδυνο να το πούμε έτσι.

Η διαβίωση των παιδιών αυτών μέσα στη δομή και όσα πρέπει να γίνονται για τη φροντίδα και την επιμέλειά τους, αλλά και ταυτόχρονα ενόσω διαρκεί, όπως σωστά είπατε ή οι δικαστικές ενέργειες, το κομμάτι της ανάκρισης, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, η κυβέρνηση, η πολιτεία να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της δομής, αλλά βέβαια και με τη διακριτικότητα και με την ευαισθησία που πρέπει σε ένα τέτοιο ζήτημα», συμπλήρωσε.

TOP NEWS