Με κωδωνοκρουσίες και ρωσικούς ύμνους υποδέχτηκαν τον Ρώσο Πατριάρχη στο Άγιο Όρος

  • Dogma
άγιο όρος

Στο Άγιο Όρος αφίχθη στις 14.30 ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, συνοδευόμενος από 20 Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας. 

Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, έγινε δεκτός από τον Πρωτοεπιστάτη, γέρων Παυλο Λαυρεώτη, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τον πολιτικό διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας, κ. Αρίστο Κασμίρογλου και τους αντιπροσώπους των είκοσι Ιερών Μονών της Ιεράς Κοινότητας.

Κωδωνοκρουσίες και με ρωσικούς ύμνους που έψαλλαν οι Επίσκοποι της συνοδείας του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου αυτή την ώρα ψάλλεται δοξολογία προς τιμήν του και στη συνέχεια θα γίνει η προσφώνηση από τον Πρωτοεπιστάτη.

Κατά την προσφώνησή του ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Ορος Γέροντας Παύλος Λαυρεώτης αναφέρθηκε στις μορφές που ανέδειξε η αθωνική Πολιτεία κατά τη διάρκεια των αιώνων όπως ο Αγιος Παΐσιος, ο Αγιος Πορφύριος αλλά πνευματικά αναστήματα όπως ο Αγιος Μάξιμος ο Γραικός και ο Αγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης που προέρχονται από τη Ρωσία. Ευχαρίστησε στον προκαθήμενο τη Ρωσικής Εκκλησίας για την Προσκυνηματική επίσκεψή του με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό για την 1000ετή παρουσία Ρώσων μοναχών στην Αθωνική Πολιτεία.

Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έστειλε κατά την αντιφώνησή του ο Ρώσος Πατριάρχης. Κλήρο της Παναγίας χαρακτήρισε το Άγιον Όρος, όπου ο ρωσικός λαός αποδίδει ιδιαίτερη ευλάβεια και τιμή καθώς κατά χιλιάδες ετησίως καταφθάνουν οι Ρώσοι πιστοί για να γνωρίσουν τον Αθωνα και να προσκυνήσουν τα άγια κειμήλιά του.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ