Κωδωνοκρουσίες και συνωστισμός στο Άγιο Όρος κατά την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν (βίντεο)

  • Dogma
πούτιν

Στο Άγιο Όρος αφίχθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος νωρίτερα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναχώρησε οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Δάφνης, από όπου οδικώς έφτασε στις Καρυές του Αγίου όρους.

πούτιν

Στις Καρυές τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Στον Ιερό Ναο του Πρωτάτου ο Ρώσος Πρόεδρος έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

πούτιν πούτιν πούτιν πούτιν

Με… δυσκολία έφτασε στον Ιερό Ναό Πρωτάρχου ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού δεκάδες μοναχοί είχαν συγκεντρωθεί για να τον συναντήσουν. Στον συγκεκριμένο Ναό βρίσκεται η εικόνα του Άξιον Εστί. Ο Ρώσος πρόεδρος μόλις μπήκε στο Ναό και τον υποδέχτηκαν οι ιερείς, άναψε ένα κερί και προσκύνησε την εικόνα του Άγιον Εστί.

Αφού ο Ρώσος πρόεδρος προσκύνησε και πήρε τη θέση του ξεκίνησε η δοξολογία με τους ιερείς να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη.

πούτιν πούτιν

Μετά το θερμό καλωσόρισμα του γέροντα Παύλου και τις ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος βγήκε από τον Ιερό Ναό όπου τον περίμενε ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος. Οι δυο άνδρες μαζί με μοναχους έβγαλαν «οικογενειακή» φωτογραφία.

Αυτή την ώρα δίδεται «δεξίωση» προς τιμήν του προέδρου της Ρωσίας στο Καθολικό, στα ενδότερα του Αγίου Όρους. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάθισε δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο, με τους δυο άνδρες να συνομιλούν συνεχώς, με τη βόηθεια μεταφραστή

Στη συνέχεια ο Βλ.Πούτιν θα μεταβεί στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι), όπου βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Ωστόσο, η εκεί επίσκεψη είναι αυστηρά  προσωπική.

Παρακολουθείστε το βίντεο με την άφιξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος

TOP NEWS