Κομοτηνή: «Η Εκκλησία έφερε τουρισμό στην πόλη»

  • Dogma
εκκλησία

Η Εκκλησία έφερε έστω και λίγο τουρισμό στην πόλη, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, ο οποίος κάλεσε τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης να μιμηθούν τις κινήσεις της Μητρόπολης Κομοτηνής προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της επισκεψιμότητας στην Κομοτηνή.

Μιλώντας σχετικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ερωτώμενος εάν η κίνηση προσκυνητών της Παναγίας «Άξιον Εστί» έχει αποτυπωθεί στην καφεστίαση της πόλης, απάντησε: «Αποτυπώνεται, όχι 100%, αλλά σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από το να μην το είχαμε. Υπάρχει μία κινητικότητα κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούν οι αρμόδιοι φορείς, για το πως η Εκκλησία κατάφερε να φέρνει τουρισμό στην πόλη -όποιον έφερε- και πως το έκανε. Να το δουν, γιατί είναι κόσμος. Ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες έχει έρθει πολύς κόσμος από άλλες πόλεις για να προσκυνήσει κι αυτό αποτυπώνεται με ένα ικανοποιητικό ποσοστό στις επιχειρήσεις μας […].

Η Ιερά Μητρόπολη μπόρεσε κι ένα έφερε ένα θρησκευτικό “μνημείο” κι έτσι απέκτησε ζωή η πόλη, εκτός από τους φοιτητές και από τους Κομοτηναίους που γυρνούν από τα εξοχικά και τις θάλασσες. Είναι ωραίο και προς τον κατάλληλο σχεδιασμό που πρέπει να δούμε, για το πως να φέρουμε κόσμο στην πόλη. Η Μητρόπολη έδειξε το δρόμο».

Πηγή: xronos.gr

TOP NEWS