Κοντά στους άνεργους δημοσιογράφους η Αποστολή

  • Dogma

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ, καθώς και τον Πρόεδρο- Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. κ. Κωστή Μελαχροινό δέχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ, καθώς και τον Πρόεδρο- Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. κ. Κωστή Μελαχροινό δέχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των ενώσεων με το οποίο παρατείνεται για ένα επιπλέον έτος (από τις 20/12/2014 έως τις 20/12/2015) η ισχύς του από 20/12/2013 συμφώνου συναντίληψης και συνεργασίας που είχε υπογραφεί με αντικείμενο την ενίσχυση των ανέργων δημοσιογράφων τεχνικών, διοικητικού προσωπικού καθώς και οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης με την παροχή τριακοσίων δεμάτων τροφίμων μηνιαίως.

Επίσης, κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαύξησης των χορηγούμενων δεμάτων τροφίμων σε πεντακόσια μηνιαίως, υπό την προϋπόθεση ότι συντρέχει σχετική δυνατότητα.

Τέλος, συζητήθηκε η παροχή σε τριμηνιαία βάση δεμάτων με περιεχόμενο είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού σπιτιού, το κόστος των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά την ΕΣΗΕΑ και τα ΕΛΤΑ.

Η συνολική πρωτοβουλία θα εξακολουθήσει να γίνεται πράξη με την ευγενική χορηγία των ΕΛ.ΤΑ., τα οποία αναλαμβάνουν τη δωρεάν αποστολή των δεμάτων.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την ευγενική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος και την μέχρι τώρα συνεργασία τους και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθούν τα προσφερόμενα δέματα σε πεντακόσια λόγω των μεγάλων αναγκών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «Ενώ ελπίζαμε πως τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα, δυστυχώς επεκτείνονται. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με τα 300 δέματα κάθε μήνα και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης των ανέργων παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης των προγραμμάτων».

Επιπλέον, η κ. Αντωνιάδου υπογράμμισε την πρόθεση της ΕΣΗΕΑ να βοηθήσει οικονομικά ώστε στα δέματα προς τις οικογένειες των ανέργων να περιληφθούν και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι, καθώς πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται και αυτά.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι τραγικές. Η Ένωση Συντακτών δημιουργήθηκε πριν από εκατό χρόνια διότι υπήρχαν και τότε τεράστια οικονομικά ζητήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα αυτή η κρίση να τελειώσει και εμείς οι δημοσιογράφοι να βγούμε νικητές και από αυτήν τη μάχη».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

TOP NEWS