Κοντά στους κρατουμένους της Μαγνησίας ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

  • Dogma
δημητριάδος

Επίσημη επίσκεψη στους χώρους κράτησης της περιοχής μας, επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και Υπεύθυνο του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών και από μια πολυμελή ομάδα εθελοντών – συνεργατών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τις Φυλακές Κασσαβετείας και τις Φυλακές Βόλου. Και στα δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα παρακολούθησε στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, την χριστουγεννιάτικη εορτή, που παρουσίασαν οι κρατούμενοι μαθητές των σχολείων των Καταστημάτων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά στους κρατούμενους, τους συνεχάρη για το όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν και τους επεσήμανε το νόημα των εορτών, που έρχονται: «είμαι εδώ στο όνομα της αγάπης, που είναι ο Χριστός, που θα γεννηθεί και πάλι σε λίγες μέρες. Εκείνος μας είπε πως, αν θέλουμε να είμαστε δικοί Του, πρέπει ν’ αγαπάμε όλους ανεξαιρέτως και να Τον αναζητούμε ακόμα και σε εκείνους που έχουν χάσει την ελευθερία τους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να σας πούμε ότι στο όνομα του Χριστού σας αγαπάμε, με όλη μας την καρδιά και προσευχόμαστε για σας να βρείτε τον καλό σας εαυτό, σαν κι αυτόν που δείξατε σήμερα εδώ». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο που επιτελείται στα σχολεία των φυλακών και προσέφερε ατομικά δέματα προς όλους, εκ μέρους των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ».

Ακολούθως, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας και τους κρατούμενους του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, στους οποίους προσέφερε γλυκίσματα και είδη ατομικής καθαριότητος. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στο προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης, να εκφράσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και να ευχηθεί πατρικώς προς όλους για τις επερχόμενες μεγάλες εορτές.

δημητριάδος 20171221_episk_fylakes_14 20171221_episk_fylakes_12 20171221_episk_fylakes_09 20171221_episk_fylakes_08

TOP NEWS