Κοντά στους μικρούς κατασκηνωτές ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

  • Dogma
δημητριάδος

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, στη λήξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Δημοτικού.

Τον Ποιμενάρχη Δημητριάδος υποδέχτηκαν οι ενενήντα (90) μικρές κατασκηνώτριες-μαθήτριες Δημοτικού, ο αρχηγός της περιόδου π.Βασίλειος Αδάμ με την πρεσβυτέρα του Λαμπρινή Λουλουδάκη-Αδάμ, οι υπαρχηγοί: Αναστασία Καστελλίου και Βαρβάρα Χατζητρακόσια, μαζί με τις 19 ομαδάρχισσες, τα στελέχη και τους εργαζομένους της κατασκήνωσης.

Το όνομα της κατασκήνωσης, ήταν “Ο Χριστός ανάμεσά μας” και το ειδικότερο θέμα που κάθε ημέρα σιγά-σιγά ξεδιπλωνόταν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα ήταν η Θεία Λειτουργία. Τα ονόματα των ομάδων: Ειρηνικές, Υμνήτριες, Χερουβείμ, Ευαγγελίστριες, Συγχωρητικές, Πιστές, Αναφορά, Παιδιά Χριστού, Φωτοδόχες.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, με ζωντάνια, χαρά και εν Χριστώ συναναστροφή, οι μικρές κατασκηνώτριες, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στην οικογένεια της κατασκήνωσης, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές. Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, και κυρίως απευθυνόμενος στου γονείς των μικρών κατασκηνωτριών, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη, που οι ίδιοι, δείχνουν στην τοπική μας εκκλησία. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον αρχηγό π.Βασίλειο και την πρεσβυτέρα του Λαμπρινή, όλα τα στελέχη που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό αυτής της οικογένειας, που είναι κάθε χρονιά η κατασκηνωτική περίοδος των μικρών κοριτσιών δημοτικού. Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε αυτές οι λίγες, μα ουσιαστικές μέρες στην Κατασκήνωση, να έχουν πνευματική καρποφορία στις ψυχές όλων. Κλείνοντας, τόνισε ιδιαίτερως, να μην ξεχάσουν το πιο πολύτιμο «δώρο» της Κατασκήνωσης, τις στιγμές που έζησαν στο προσευχητάρι, κάτω από τα πλατάνια, και να το θυμούνται πάντοτε στη ζωή τους.

Η επόμενη κατασκηνωτική περίοδος, ξεκίνησε ήδη, με επικεφαλής τον Γενικό Υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων, Αρχιμ. π.Καλλίνικο Γεωργακόπουλο και Αρχηγό τον κ.Νικόλαο Κεσκίνη, Εκπαιδευτικό, μαζί με πολυπληθή ομάδα ομαδαρχών και στελεχών, για τα αγόρια Δημοτικού.

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS