Κοντά στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας η Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Μετά την έγκριση του ποσού των 67.300 ευρώ, το οποίο, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2021, κατανεμήθηκε και κατετέθη προς 68 πυρόπληκτες οικογένειες και του ποσού των 11.200 ευρώ, το οποίο μέχρι την ίδια ημερομηνία κατανεμήθηκε και κατετέθη προς 23 φοιτητές, τέκνα πυροπλήκτων οικογενειών.

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Φιλιπτώχου Ταμείου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου εξέτασε 113 επιπλέον αιτήσεις και ενέκρινε για την κατά περίπτωση ενίσχυσή τους το συνολικό ποσόν των 78.500 ευρώ, του οποίου η κατανομή και κατάθεση προς τους δικαιούχους άρχισε ευθύς αμέσως μετά την ολοκλήρωση συνεδριάσεως της επιτροπής. Σύνολο διατεθέντων χρημάτων, μέχρι σήμερα, 157.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, υπολείπεται η εξέταση 163 αιτήσεων, οι οποίες είτε δεν έχουν ακόμη κατατεθεί από τους παραλήπτες της από 15ης Νοεμβρίου 2021 σχετικής επιστολής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τους 344 πληγέντες, είτε έχουν αποσταλεί προς την Ι. Μητρόπολη με ελλιπή στοιχεία και εζητήθησαν από τους αιτούντες τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Επίσης, από την αρχή της επελάσεως της καταστροφικής πυρκαϊάς μέχρι σήμερα, δεν έχει παύσει εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως η προσφορά τροφίμων και ενδυμάτων προς τους πυροπλήκτους αδελφούς μας και κάθε έχοντα παρόμοια ανάγκη, με κεντρικά σημεία δράσεως την Χαλκίδα, το Μαντούδι, την Λίμνη και την Ιστιαία, καθώς και η έκτακτη προσφορά ζωοτροφών και εργαλείων σε εργάτες ή ομάδες εργατών του καέντος δάσους.

TOP NEWS