Κοπή Πίτας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
αρχιεπισκόπου

Την Βασιλόπιτα της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ στα Οινόφυτα ευλόγησε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος.

Αμέσως μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και εκπαιδευτικοί, κλήρος και λαός.

Προηγήθηκε η ολοκλήρωση και η αξιολόγηση του προγράμματος «Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας» ,του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α από τον αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ιδρύματος, το οποίο παρακολούθησαν 42 εκπαιδευτικοί από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Στην συνέχεια η κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς και έδωσε το στίγμα για όσα θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, στην Βιβλιοθήκη υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που επισφραγίστηκε με την υλοποίηση Ημερίδων παιδαγωγικού ενδιαφέροντος , την τελετή έναρξης του προπτυχιακού εξ΄ αποστάσεως προγράμματος “Βυζαντινή Μουσική –Ψαλτική Τέχνη” και την χορήγηση 3 πλήρων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε παιδιά των Οινοφύτων.

Συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσεως της Ι.Α.Α. με την υλοποίηση πιστοποιημένων προγραμματων δια βίου μάθησης Ένα φλέγον ζήτημα της σημερινής εποχής «η κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας» απετέλεσε το αντικείμενο του πρώτου προγράμματος το οποίο αποτελούνταν από 3 τμήματα εκπαιδευόμενων και ακολούθησε το πρόγραμμα «Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας» το οποίο περιλάμβανε 2 τμήματα αποτελούμενα από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας». Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος με την υπογραφή στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρυτικού Συμβολαίου της Εταιρείας Διοίκησης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Βοιωτίας Α.Ε. Ενημέρωση για το Αλτσχάϊμερ, και δωρεάν εξετάσεις σε συνεργασία με το Καρέλλειο Ίδρυμα Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ. Μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικες από τη φιλόλογο –αγιογράφο κα Δωροθέα Γιαννούκου. Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου από τον καθηγητή των Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδος κ.Πέτρο Κωφάκη. Εισηγήσεις τοπικής ιστορίας της Βοιωτίας από την ιστορικό κα. Λιάπη Ελένη και ιστορίας της ελληνικής γλώσσας από την φιλόλογο κα. Δήμητρα Ντουλαβέρη. Ομιλίες πνευματικού ενδιαφέροντος από τον αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Αναπληρωτή Δ/ντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α. και τον π. Σιλουανό Πεπονάκη, καθηγούμενο της Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου. Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών Οινοφύτων και δωρεές σε ευαγή Ιδρύματα της περιοχής σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΒΑΛ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την Διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου, ενώ αμέσως μετά οι παρίστάμενοι συνομίλησαν με τον Αρχιεπίσκοπο και ξεναγήθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

TOP NEWS