Kοπή της Bασιλόπιτας στην Ι.M Παναγίας Φανερωμένης από τον Ιεραπύτνης

  • Dogma

Την Tρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, όπου ευχήθηκε στην Αδελφότητα για το νέος έτος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στο Καθολικό της Μονής, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών συντήρησης, ανακαίνισης και αποκατάστασης σε όλο το Μοναστικό συγκρότημα.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού διένειμε τη Βασιλόπιτα ευχήθηκε ολοκαρδίως στον Καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη και στον Αδελφό αυτής οσιολογιώτατο Ιερομόναχο Τίτο Ματαλλιωτάκη, το αρξάμενο νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Δωρεοδότη Κύριο και τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας της Φανερωμένης, της προστάτου και Εφόρου της Μονής. Επίσης, επιθεώρησε τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης όλων των χώρων της Μονής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, αλλά και την ευχή του σύντομα να ολοκληρωθούν, με τη βοήθεια της Παναγίας, ώστε η Μονή να καταστεί ξανά πόλος έλξης των προσκυνητών και σημείο αναφοράς και τιμής προς την Δέσποινα του κόσμου, τη Μητέρα του Χριστού μας και Μητέρα όλου του κόσμου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής, ο Αιδεσιμ. πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β´ Περιφέρειας και προϊστάμενος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS