Κοπή βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

  • Dogma
λαγκαδά

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα πλημυρισμένη από χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2015, η τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η Τελετή και η Ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, έλαβε χώρα εις την Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Μητροπόλης Λαγκαδά, ενώ κατά την διάρκεια της παρέστησαν σύσσωμος ο Ιερό Κλήρος της Μητροπόλεως του Λαγκαδά, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίζης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος και έτυχε το φλουρί, εκπρόσωποι του Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών φορέων,  μέλη των Ερανικών Επιτροπών και των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών, οι υπάλληλοι των Γραφείων της Μητροπόλεως, στελέχη του Πνευματικού έργου, καθώς και πολλής κόσμος.

λαγκαδά

Νωρίτερα, νέοι και νέες της επαρχίας μας καθώς και πιστοί από όλες τις ηλικίες, προσήλθαν και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, τα Χρόνια Πολλά ενόψει του ανατέλλοντος Νέου Έτους, ενώ οι χορωδίες του Στρατοπέδου της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, έψαλαν και τραγούδησαν με θαυμαστό τρόπο τα Πρωτοχρονιάτικα και Παραδοσιακά κάλαντα διαφόρων περιοχών της Πατρίδος μας, εισάγοντας ακόμα πιο πολλή στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε με πολλή αγάπη και ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους και αναφέρθη εν συντομία στα εκκλησιαστικά και τοπικά γενικότερα γεγονότα και δράσεις της Μητροπόλεως κατά το παρελθόν έτος 2015, με κορυφαίο αυτό των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, τα οποία και ετέλεσε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά μήνα Οκτώβριο.

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι σαν τοπική κοινωνία να καλλιεργήσουμε μία ατμόσφαιρα πνευματικής συνοχής, έτσι ώστε όλοι να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας για να ανταπεξέλθουμε στα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Αν εμείς κάνουμε σωστά το καθήκον μας στο τομέα που μας αναλογεί κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα ξεπεραστεί και  θα παρέλθει η λαίλαπα που έχει σχέση με την οικονομία αλλά και την πνευματική πορεία του τόπου που μόνο στόχο έχει να εξουθενώσει τους Ορθόδοξους Έλληνες.

Η Εκκλησία μας είναι φορέας της αγάπης, της ελπίδος της αισιοδοξίας και είναι εκείνη που ευαγγελίζεται την ενότητα και αποσκοπεί στο έργο της Σωτηρίας του ανθρώπου.

Μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που εχθρεύονται και πολεμούν  την Εκκλησία. Η Εκκλησία όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα ως εχθρό και όλους τους αντιμετωπίζει με την ίδια αγαπητική διάθεση και ως εν δυνάμει πολίτες της Βασιλείου του Θεού.

Η Εκκλησία ως «μητέρα» στο ιστορικό παρόν και ως παρουσία στο γίγνεσθαι των πραγμάτων έχει ως αποστολή την Ειρήνη και την Ενότητα. Αναμένει την επιστροφή όλων των πεπλανημένων καθώς και την παρουσία του κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει στο γεγονός της Σωτηρίας, διακηρύσσοντας το μήνυμα της αγάπης του Θεανθρώπου «ὃς λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει, πάσχων οὐκ ἠπείλει».

Καταλήγοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, ανακοίνωσε ότι κατά το έτος 2016, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας «Χαραλάμπους Παπέ», που ευρίσκεται εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου καθώς και την έναρξη των εργασιών για την δημιουργία ενός πνευματικού κέντρου, το οποίο θα ευρίσκεται εις την περιοχή της Ρεντίνης και σκοπό θα έχει την στήριξη και την βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως των Ειδικών Δυνάμεων που ευρίσκεται εντός της περιοχής.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα. Το νέο έτος 2016 να είναι πάροχος πάσης ευλογίας και πάσης χάρητος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και με σταθερή Πίστη και πολλή προσευχή ώστε να καταφέρει η χώρα και η Πατρίδα μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ελλοχεύουν.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ