Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Καψά Σητείας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα και απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος στον Ηγούμενο και τα Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στο Καθολικό της Μονής, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο Πανοσιώτατο Αρχιμ. Μεθόδιο Περάκη, καί τα Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου Πανοσιώτατο Αρχιμ. Ευγένιο Σπηλιαρωτάκη, Αδελφό της Μονής, και Αιδεσιμολ. Ιερέα Γεώργιο Μονιό, Εφημέριος της Ενορίας Χανδρά, το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον «καιρούς και χρόνους θέμενον» Κύριό μας Ιησού Χριστό, ειρηνικό, καρποφόρο, ελπιδοφόρο και σωτήριο, με τις πρεσβείες του Τιμίου Προδρόμου και του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, κτήτορος της Μονής.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της ιστορικής Μονής, όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Μεθόδιος ενημέρωσε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και τους Πατέρες της Μονής για τα τρέχοντα θέματα της Μονής, και ιδιαιτέρως για την σύνταξη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης όλου του κτιριακού συγκροτήματος από ειδική ομάδα Αρχιτέκτονα και Πολιτικού Μηχανικού.

TOP NEWS