Κόρινθος: Θεία Λειτουργία από τον Γέροντα Εφραίμ στον Ι. Ν Αποστόλου Παύλου

  • Dogma
εφραίμ

Θεία  Λειτουργία τέλεσε σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από πατέρες της Ιεράς Συνοδείας του και από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ο Γέοντας Εφραίμ, στο  λόγο του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, που συνεχίζουν ακατάπαυστα να προσέρχονται, για να προσκυνήσουν το Θεομητορικό Σέμνωματης Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας, αναφέρθηκε στο ιστορικό Της, τονίζοντας ότι, όταν οι πιστοί ασπάζονται την Αγία Ζώνη ασπάζονται την Ίδια την Αειπάρθενον και Θεοτόκο Μαρία.

Επεσήμανε δε τα θαύματα που επιτελούνται καθημερινά από την χαριτόβρυτη Ζώνη Της με πρώτο την παρηγοριά της ψυχής, την παραμυθία, το κουράγιο και την δύναμη «εξ ύψους» που δίδει στον κάθε πιστό.

Τέλος, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την πρόσκληση να έλθει η Αγία Ζώνη στην Κορινθίακαι ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς ο ασπασμός της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου να είναι ευλογία και αφετηρία στην ζωή τους, ώστε να εργασθούν για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής τους!

εφραίμ

Πηγή: peloponnisosnews.gr

TOP NEWS