Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Έως 15 Απριλίου παρατείνεται η απαγόρευση επισκέψεων μετά τα 20 κρούσματα σε μοναχούς

  • Dogma
όρος

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Απριλίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων στο Άγιο Όρος. Αυτή την απόφαση έλαβε ο αναπληρωτής Διοικητής της Μοναστικής Πολιτείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά τα 20 κρούσματα Covid19 σε μοναχούς!

Η ανίχνευση των 20 κρουσμάτων σε μοναχούς προκαλεί ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω, καθώς είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που υπάρχει έξαρση στις μολύνσεις στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας makthes.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών, με έναν μοναχό να έχει ήδη διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη makthes.gr, ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Α. Κασμίρογλου, όλα τα κρούσματα είναι διαχειρίσιμα εκτός από έναν μοναχό ο οποίος έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την προσεχή Παρασκευή (02.04.2021), όπως ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

TOP NEWS