Κορονοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή ο εμβολιασμός για παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών

  • Dogma
Κορονοϊός

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών και συγκεκριμένα για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και πρέπει να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού ανοίγει την Παρασκευή, με σκοπό οι γονείς να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Οι δικαιούχοι

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός, συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, όταν αυτά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή σε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επίσης, δεν υπάρχει αντένδειξη να εμβολιαστούν και τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στα παιδιά η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

  

Δείτε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

TOP NEWS