Κορονοϊός: Πάσχα με μέτρα – Καμία άρση μέχρι την Πρωτομαγιά

  • Dogma
ανάσταση

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πρόταση είναι να μην υπάρξει καμία άρση τουλάχιστον ως την Πρωτομαγιά!

Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα -όποια- μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα… αποχωριστούμε (ούτε) το φετινό Πάσχα.

Η συζήτηση χαλάρωσης των μέτρων, όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, έχει στο επίκεντρο: την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την κατάργηση της υποχρεωτικότητας να γίνονται τεστ αλλά και της υποχρεωτικής καραντίνας όταν κάποιος νοσεί με κορονοϊό.

Η συζήτηση, πάντως, είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί σε μία μόλις ημέρα.

Με… προσοχή

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άλλωστε έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Όπως λένε οι ειδικοί, χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν πρέπει να μπουν σε κίνδυνο οι περισσότερο ευάλωτοι συμπολίτες μας, αλλά και η ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις επιστημόνων, αλλά και στελεχών κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, πιο γρήγορα και εύκολα θα ανασταλεί η υποχρέωση της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, παρά η χρήση της μάσκας που θα παραμείνει μέχρι τέλους.

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS