Κουμουτσάκος: Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές επιρροές και σκέψεις

  • ΔΟΓΜΑ

«Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές επιρροές και σκέψεις, ακολουθώντας τη Βυζαντινή και Ορθόδοξη παράδοση και πορεία του ως αυτοδιοίκητο αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας», τόνισε κατά την ομιλία του στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συμμετέχοντας ως ομιλητής στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας που διεξήχθη 11-13 Ιανουαρίου, στη θεματική ενότητα «Παγκόσμια Ακτινοβολία του Αγίου Όρους», επεσήμανε ότι η πνευματική, πολιτιστική φυσιογνωμία και παρακαταθήκη του Αγίου Όρους είναι η πηγή της ακτινοβολίας του, όχι μόνον στον κόσμο της Ορθοδοξίας αλλά και πολύ πέραν αυτού.

Στον συγκεκριμένο κύκλο συζήτησης όπου συμμετείχαν και ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

«Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές επιρροές και σκέψεις, ακολουθώντας τη Βυζαντινή και Ορθόδοξη παράδοση και πορεία του ως αυτοδιοίκητο αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας. Το Άγιο Όρος δεν επηρεάζεται από κοσμικά ρεύματα και ιδεολογίες ξένες, χωρίς σχέση ή δεσμό με το χριστιανικό μοναχισμό. Το άβατο είναι και πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές παρεμβάσεις. Το αντίθετο θα αποτελούσε ευθεία παραβίαση της θρησκευτικής και ατομικής ελευθερίας των μοναχών και επέμβαση σε εσωτερικά και εκκλησιαστικά ζητήματα».

«Η διεθνής ακτινοβολία του Αγίου Όρους πηγάζει από την αιώνια μοναδικότητά του. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο το Άγιο Όρος πρέπει – είναι καθήκον μας – να προστατευτεί και να μείνει έξω από γεωπολιτικές στρατηγικές και διελκυστίνδες που μόνον να το βλάψουν έχουν», συνέχισε ο πρώην υπουργός κ. Κουμουτσάκος.

Στο τέλος δε επεσήμανε πως: «Η μόνη πολιτική που αρμόζει για το Άγιο Όρος ορίζεται από το τρίπτυχο: Σεβασμός, Προστασία, Ενίσχυση».

 

TOP NEWS