Κούρα νέων μοναχών στη Μητρόπολη Περιστερίου

  • Dogma

Διήμερο πνευματικής χαράς στη Μητρόπολη Περιστερίου την Παρασκευή και το Σάββατο του Λαζάρου.

Δυό νέα παιδιά με πνευματική καθοδήγηση του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Άγγελου Ανθόπουλου μπήκαν στην τάξη των μοναχών με μοναχική κουρά. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής σε κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η κουρά του Δημοσθένη Παπαζαφείρη ο οποίος έλαβε το όνομα Μάξιμος και το απόγευμα του Σαββάτου ο Φίλιππος Εμμανουήλ Παπαναστασόπουλος ο οποίος έλαβε το όνομα Ναθαναήλ.

Πρόκειται για δυο άριστα παιδιά με θεολογική κατάρτιση και πνευματική καθοδήγηση, δόκιμοι μοναχοί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Μονή Αγίου Βλασσίου Στυλίδος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος πλάι στον τότε Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο.

Την πρώτη κουρά τέλεσε με ευλογία του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών καθώς στην επαρχία του επί ενάμιση χρόνο υπηρέτησαν και οι δύο νέοι μοναχοί ως δόκιμοι ενώ το παρόν έδωσε και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεοκλήτος ενώ την δεύτερη τέλεσε ο Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Γρηγόριος συμπροσευχομενου του Μητροπολίτη Συμεών.

Στη χαρά της Μητρόπολης Περιστερίου , την οποία υπογράμμισαν με συγκινητικούς λόγους αγάπης και οι δύο Αρχιερείς, συμμετείχαν οι γονείς και τα αδέλφια των νέων μοναχών, πολλοί κληρικοί και δεκάδες λαϊκοί.

Οι νέοι μοναχοί με απόφαση του Μητροπολίτη Περιστερίου θα χειροτονηθούν διάκονοι το Σάββατο της Διακαινησίμου στον ναό Αγίου Αντωνίου (ο μοναχός Ναθαναήλ) και την Κυριακή του Θωμά στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής (ο μοναχός Μάξιμος).

TOP NEWS