Κουρές Μεγαλόσχημων Μοναζουσών από τον Κορίνθου Διονύσιο

  • Dogma
κορίνθου

Στο Ι. Μετόχιο του Προφήτου Ηλιού της Προτύπου Ι. Μονής «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» στο Λουτράκι λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Τρίτη, 3 Ιανουάριου 2017, προκειμένου να κείρει, με την σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εις Μεγαλοσχήμους Μοναχάς τις αδελφές της Ι. Μονής Ευφημία και Ελισάβετ (κατά κόσμον Μαγδαληνή και Ελεάνα αντίστοιχα) Αρχόντη.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Ευστρατίου, π. Αγάπιος Δρίτσας, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας και Πνευματικός της εν λόγω Ι. Μονής, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Πρωτ/ρος π. Δημήτριος Φουρλεμάδης και οι Διάκονοι π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Λογγίνος Αρχόντης, πρώτος εξάδελφος των νεόκουρων αδελφών.

Με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου στην Αδελφότητα της Ι. Μονής και στις νεόκουρες αδελφές απηύθυνε λόγους οικοδομής και παρακλήσεως ο Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, αναφερθείς και στην έως τώρα σεμνή βιοτή των αδελφών, που έλαβαν το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα, και που παιδιόθεν επόθησαν τον Κύριον και εφλέγοντο από την ακατάσχετη δίψα της αφιερώσεως.

105_6722 105_6741-1

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης, αφού συνεχάρη τις αυτάδελφες νεόκουρες Μοναχές για την επιλογή αυτού του τρόπου ζωής, ο οποίος είναι μεν δύσκολος αλλά θα γεμίσει με ευφροσύνη τις καρδιές τους, μετέφερε τις Πατρικές ευχές και τις Πρωθιεραρχικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Θεοφανώ Μοναχή, στην υπ᾿ αυτήν Αδελφότητα ως και στις Αδελφότητες των Ι. Μονών Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου και των Ι. Ησυχαστηρίων Τιμίου Σταυρού Μαψού και Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου, που προσήλθαν να προσευχηθούν «υπέρ του αποθέσθαι τας αδελφάς τον παλαιόν άνθρωπον και ενδύσασθαι τον νέον τον κατά Θεόν κτισθέντα», και στους παριστάμενους πιστούς, πνευματική πρόοδο, υγεία και καρποφόρους πολλούς χρόνους.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και των κουρών παρετέθη Μοναστηριακή τράπεζα και κέρασμα κατά τα παραδεδομένα.

105_6730 105_6773 105_6800

TOP NEWS