Κοζάνη: Λαμπρός πολυαρχιερατικός εσπερινός της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

  • Dogma
κοζάνη

Με επίκεντρο τον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης εορτάζει, όπως κάθε χρόνο, η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης τη Δεσποτική Εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το εσπέρας της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής, τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, ενώ συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Παύλο για την ευγενική πρόσκληση και την φιλοξενία.

Στη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τεμάχια των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Της άρτιας διοργάνωσης της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος.

EsperStayroyKozanh2022 2

TOP NEWS