Κρήτη: Καταγγελίες για ιερείς που αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό

  • Dogma
μόσιαλος

Οι καταγγελίες στην Κρήτη αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη. Ιερείς κατηγορούνται ότι δεν κοινωνούν και δεν δέχονται πιστούς που έκαναν το εμβόλιο, για εξομολόγηση…

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή στου στο Ράδιο Κρήτη. Ο κ. Τζανάκης είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών, ότι κληρικοί τους “απειλούν” ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, θα αρνούνται τη μετάληψη και την εξομολόγηση!

Απαντώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Ο κ. Αδαμάκης έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που δε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

“Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα, και να βλέπουμε όλους τους πιστούς, εκεί, και υγιείς”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία της Κρήτης, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

TOP NEWS