Κρήτη: Πατριαρχικά μηνύματα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς

  • Dogma
οικουμενικός

Το Πατρικό και στοργικό του ενδιαφέρον, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλυμμήρες που έπληξαν την Κρήτη, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.Ευγένιο.

Για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα στην Κρήτη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απέστειλε Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα, προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, για να εκφράσει το Πατρικό και στοργικό ενδιαφέρον Του και την αμέριστη  συμπαράστασή Του στους πληγέντες αδελφούς της Μεγαλονήσου και για να επιδαψιλεύσει την Πατριαρχική ευχή και ευλογία Του από το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας προς το δοκιμαζόμενο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μεγαλονήσου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πέμπει: «…Ἀδελφικόν ἀσπασμόν εἰς ὑμᾶς τούς αὐτόθι τιμίους ἀδελφούς Ἱεράρχας, παραμυθίαν εἰς τούς πληγέντας καί εὐλογίαν καί εὐχήν ἀπό τοῦ Ἱεροῦ Φαναρίου πρός τόν γενναιόφρονα Κρητικόν λαόν».

Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, απέστειλε επιστολή, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες στον Τόπο μας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ακόμα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος προκειμένου να ενημερωθεί για τα γενόμενα θλιβερά γεγονότα και να δηλώσει την συμπαράστασή του στους συντοπίτες του Κρητικούς.

Ακολουθούν τα Πατριαρχικά Γράμματα, ενισχύσεως, παραμυθίας και επιστηριγμού, του Οικουμεικού μας Πατριάρχου και του Πατριάρχου Ιεροσολύμων προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

 

TOP NEWS