Κρήτη: Στις 05 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου παρουσία του Πρωθυπουργού

  • Dogma
αρχιεπισκόπου- κρήτη

Στις 05 Φεβρουαρίου η Εκκλησία της Κρήτης αλλάζει και επίσημα σελίδα με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου. Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η τελετή στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα με επιμέλεια του Υπουργείου Παιδείας, ενώ αύριο θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εγκαθίδρυση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, μετά την εκλογή του προ δεκαημέρου στο Φανάρι.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ακολουθήσει η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες – Λιτό τελετουργικό «επιβάλλει» η πανδημία

Τις τελευταίες ημέρες, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και οι συσκέψεις για τη διοργάνωση του τελετουργικού, που θα είναι πιο λιτό λόγω της πανδημίας, αφού θα σταλούν λιγότερες προσκλήσεις σε επισήμους.

Όσον αφορά στις παρουσίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσουν δύο μητροπολίτες, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδας. Ο νέος αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έκανε έκκληση στον κόσμο να αποφύγει να συμμετάσχει στο τελετουργικό, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Άλλωστε, όπως είπε, ο νέος αρχιεπίσκοπος, θα ιερουργήσει την επομένη, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη του συνοδική θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου αμέσως μετά θα δεχτεί το ποίμνιο για ευχές.

Με πληροφορίες από ERT

 

 

TOP NEWS